Školní stravování - moderně a s rozumem (Proběhlo)
Konference
Změny ve vyhlášce o školním stravování - sortiment školních automatů a bufetů - dietní strava - poruchy příjmu potravy - spolupráce se zřizovateli
Trendy zdravé výživy se postupně dostávají nejen do povědomí rodičů a škol, ale také do normativních požadavků. Kromě vyhlášky o školním stravování je to aktuálně vydaná „pamlsková“ vyhláška o potravinách, které lze nabízet k prodeji ve školách a školských zařízeních. Seznamte se s legislativními povinnostmi a také s postupy, jak stravovat žáky lépe než dosud, či s možnostmi, které se otvírají ve spolupráci se zřizovatelem.
Místo
Praha - Hotel Occidental****
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
Zaměření konference
Kontroverzní téma školního stravování klade na vedení škol i zřizovatele stále větší nároky. Jakými pravidly se musí řídit školní jídelna? Za co vedení školy odpovídá vůči jednotlivým úřadům, inspekcím, ale i vzhledem k rodičům a dětem?
Seznámíme vás s pravidly, které přináší jak vyhláška o školním stravování, tak aktuální novinka v podobě tzv. „pamlskové“ vyhlášky . Zároveň vám ústy odborníků poskytneme přehled o hlavních zásadách a rizicích ve výživě dětí a zmíníme rady, jak se v obsáhlé problematice orientovat a jak ji komunikovat se zřizovatelem, školní jídelnou, strávníky a jejich rodiči.
Mediální partneři
Koho konference osloví
Konference Školní stravování – moderně a s rozumem je určena pro vedení mateřských, základních a středních škol, vedoucí školních jídelen i pro zřizovatele škol - vedoucí a referenty školských odborů.
Program celodenní konference (9,00 – 15,30 hod)
Pro podrobný program konference, prosíme, klikněte zde.
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník konference získáte CERTIFIKÁT o účasti. V ceně konference jsou podkladové materiály, občerstvení po celý den a teplý oběd. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro Vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
RNDr. Jitka Krmíčková
Jitka Krmíčková vystudovala Přírodovědeckou fakulty UJEP v Brně. Pracovala na základní a střední škole jako učitelka matematiky a fyziky. Od roku 1998 působí na MŠMT v odboru rejstříku škol a školských zařízení a následně v odboru péče o pedagogické pracovníky. Působila jako lektorka předmětu Rozvoj lidských zdrojů v rámci oboru Školský management Univerzity Palackého v Olomouci a také v expertní pracovní skupině Evropské komise zaměřené na profesní rozvoj učitelů.
Ing. Eva Přibylová
Eva Přibylová po absolvování VŠCHT pracovala v potravinářském průmyslu na různých pozicích, jejichž náplní byly otázky spojené s bezpečností potravin a kvalitou výrobků. Od roku 2001 pracuje ve státní správě, nejprve na Ministerstvu zemědělství, odboru potravinářské výroby a legislativy, a od roku 2007 na Ministerstvu zdravotnictví jako vedoucí oddělení hygieny výživy, předmětů běžného užívání a hygieny dětí a mladistvých.
PaedDr. Miroslava Salavcová
Miroslava Salavcová je absolventkou Pedagogické fakulty UK, dříve pracovala jako učitelka ZŠ. Věnovala se i vzdělávání dětí a dospělých v rámci své vzdělávací jazykové agentury Intellect English. Více než osm let působila v Národním ústavu odborného vzdělávání a ve Výzkumném ústavu pedagogickém jako vědecko-výzkumný pracovník. Nyní pracuje na MŠMT v odboru předškolního, základního, základního uměleckého a speciálního vzdělávání.
Bc. Tamara Starnovská
Tamara Starnovská pracuje jako vedoucí nutriční terapeutka v Thomayerově nemocnici v Praze. Specializuje se na problematiku klinické výživy, organizaci a systémy řízení a hodnocení poskytované nutriční péče v nemocnicích i pobytových zařízeních sociální péče. Působí jako školitelka v oblasti metabolizmu a výživy. Je řešitelkou řady národních i mezinárodních projektů a tajemníkem Fóra zdravé výživy a předsedkyní Sekce výživy a nutriční péče, z.s.
Ing. Marcela Matušincová
Marcela Matušincová má ekonomické vysokoškolské vzdělání, které získala na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala jako vedoucí školní jídelny při základní škole a nyní již šestým rokem působí jako kontrolní pracovnice České školní inspekce. Má na starosti výkon kontroly dodržování právních předpisů vztahujících se k poskytování vzdělávání a školských služeb (školní stravování, BOZ) a veřejnosprávní kontrolu využívání finančních prostředků státního rozpočtu.
Mgr. Naděžda Eretová
Naděžda Eretová působí v nakladatelství Wolters Kluwer jako šéfredaktorka redakce školství. Změnila koncept i layout časopisu Řízení školy, portfolio produktů rozšířila o speciály, mimo jiné i pro školní jídelny a spolu s týmem odborníků připravila webovou aplikaci Řízení školy (www.rizeniskoly.cz) s cílem ulehčit školám orientaci ve změti stále se měnících právních předpisů. Jako velkou výhodu vnímá svou vlastní dvacetiletou pedagogickou praxi.
Mgr. et MgA. Markéta Čermáková
Markéta Čermáková je absolventkou psychologie – speciální pedagogiky UK a činoherní režie JAMU. Již 14 let pracuje v oblasti primární prevence rizikového chování. V současnosti působí jako školní psycholog na Základní škole u svatého Štěpána na Praze 2, jako psycholog v Pražském centru primární prevence CSSP, zároveň je certifikátorkou programů PPRCH. Zabývá se především tématy mental health promotion, PPRCH a ADHD/ADD.
Bc. Miroslava Slovenčíková
Miroslava Slovenčíková pracuje na Magistrátu města Ostravy na oddělení školství. V její kompetenci je kontrolní a organizačně správní činnost škol (mateřské školy, základní školy). Od loňského roku rovněž působí jako manažerka projektu „Školní jídelny zdravě a chutně“, za který byl Magistrát města Ostravy oceněn 1. místem v soutěži Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Ilona Kumžáková Richterová
Ilona Kumžáková Richterová má dvacetiletou praxi v oblasti marketingu a promotion. Nyní je v pozici referentky pro školní stravování Magistrátu hl. m. Prahy s cílem navázat vzájemnou spolupráci mezi školními jídelnami, vedením škol a zřizovateli. Její snahou je zajistit plošný systém vzdělávání pracovníků ve školním stravování a poskytovat jim ucelený přehled aktuálních informací v oblasti školního stravování.
Místo konání
Praha - Hotel Occidental****
Hotel se nachází nedaleko centra Prahy. Je v těsné blízkosti dvou stanic metra C a hlavní obchodní a komerční zóny Prahy 4. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením, bezplatným wi-fi připojením, klimatizací a širokým audiovizuálním vybavením.
Adresa : Na strži 32/1660, 140 00 Praha 4, tel: 296 772 111, www.barcelo.com
Doprava:
MHD: Metrem C na stanici Budějovická a dále jednu stanici autobusem 118, 170, 121 na stanici Krčská, hotel je dále vpravo po směru jízdy - vysoká bílá budova.
Autem: Nejbližší zpoplatněné parkoviště je cca 250 m od hotelu – mapku najdete zde .
zobrazit na Google mapě