Moduly kurzu Vedoucí školní jídelny 2021
1) Online seminář: pátek, 12. 3. 2021 | 9:00 - 11:00 | 12:00 - 14:00
Jak vylepšit školní jídelnu v oblasti managementu a ekonomiky
- Chyby v komunikaci a jak na ně
- Tipy pro motivaci týmu i šéfa
- Dobře zorganizovaná jídelna
- Jak ohlídat ekonomiku
- Měření a srovnání efektivity
- Úskalí doplňkové činnosti
Distanční samostudium: 13. 3. – 28. 3. 2021
- Účastníci kurzu si zvolí 3 konkrétní oblasti, kde chtějí ve své jídelně provést změnu
- Pro každou oblast účastník vyhotoví miniprojekt v jednoduché struktuře:
- co chci změnit
- proč to chci změnit (co vše mi to přinese)
- jak (v jakých krocích) to provedu
- kdo, co, a do kdy musí udělat
2) Online seminář: pondělí, 29. 3. 2021 | 9:00 - 11:00 | 12:00 - 14:00
Kvalita ve školní jídelně – obtížné situace a jak je úspěšně řešit
- Zvýšení motivace strávníků – jak jim lépe „prodat“ kvalitu stravy
- Úskalí při výběru potravin – co vše při něm zvažovat
- Cukr, tuky a sůl ve stravě – jak dosáhnout jejich optimálního množství
- Výpočet spotřebního koše a zajištění jeho objektivnosti
- Výsledky spotřebního koše jako kompromis mezi přesností a pracností
- Jídelníčky – odstraňujeme nejčastější nedostatky
Distanční samostudium: 30. 3. – 15. 4. 2021
- Účastníci získají pro další studium popis modelových situací ve školní jídelně z témat předchozího semináře
- Na základě materiálů zpracují návrh řešení vhodných pro jejich provozy
3) Online seminář: pátek, 16. 4. 2021 | 9:00 - 11:00 | 12:00 - 14:00
Jak překonat nejčastější nedostatky v oblasti hygieny a správné výrobní praxe
-
- Osobní hygiena – požadavky na pracovníky a častá pochybení ze strany pracovníků
- Provozní hygiena – smysl správné hygieny a její časté nedostatky
- Sanitace – na co si dát pozor a co by měl obsahovat návod na sanitaci
- Správná výrobní praxe – jak bezpečně postupovat při přípravě pokrmů (příjem, skladování, příprava, výdej pokrmů, teplotní řetězec, alergeny, akrylamid)
- Odpady – co dělat s odpadem před jeho vyhozením a jak správně likvidovat zbytky potravin
- Systém HACCP – nejčastější nedostatky a možná řešení, ověřování systému
Závěr: Distanční zkouška – online test – získání certifikátu o absolutoriu
Termín vyhotovení testu, který se skládá online, závisí jen na vašich časových možnostech – můžete tak učinit kdykoli během deseti dnů od skončení kurzu.