Menu

Moduly kurzu Koučink

1) Celodenní seminář: pátek, 12. 8. 2016 (9.00 - 15.30 hod)

Co je koučování a jaký je jeho smysl

  • Manažer (vedoucí) jako kouč, cesta od nadřízeného ke koučovi
  • Jaké jsou cíle koučování
  • Potřebné kvality kouče, skupinová práce
  • Jak začít s koučováním
  • Začínám sebekoučováním, jaké jsou potřeby a možnosti mého vlastního rozvoje
  • Vztah koučovaný-kouč
  • Jaký je stupeň autonomie pracovníků, individuální přístup ke každému pracovníkovi
  • Systém schůzek jako prvek koučování
  • Jak zapadá koučink do managementu týmu, rozdíly mezi koučinkem, vedením, řízením a kontrolou
  • Typy asistencí v „terénu“
  • Základní nástroje koučinku

2) Distanční samostudium: 13. 8. 2016 – 1. 9. 2016
  • Distanční studium dle zadání lektorky s využitím publikace „50 nejlepších rad pro úspěšné kouče“ (Gillian Jones; Ro Gorell).

3) Celodenní seminář: pátek, 2. 9. 2016 (9.00 - 15.30 hod)

Příprava a identifikace dovedností ke koučování

  • Jak měřit rozdíly mezi požadovanými a aktuálními dovednostmi
  • Prostředky umožňující odhalení skutečného stavu dovedností
  • Priority v koučinku: koho a co koučovat
  • Souvislosti s ostatními manažerskými nástroji pro řízení týmu
  • Základní dovednosti kouče
    • pozitivní poslech
    • situační management
    • pravidla poskytování zpětné vazby
    • motivace spolupracovníků

4) Distanční samostudium: 3. 9. 2016 – 22. 9. 2016
  • Distanční studium dle zadání lektorky s využitím publikace „50 nejlepších rad pro úspěšné kouče“ (Gillian Jones; Ro Gorell).

5) Celodenní seminář: pátek, 23. 9. 2016 (9.00 - 15.30 hod)

Příprava a průběh koučovacího dne

A. Příprava koučinku
  • využití kompetenčních tabulek
  • příprava kouče
  • příprava koučovaného
  • cíle koučinku
  • denní briefing
B. Zásady průběhu koučování
  • briefing před jednáním či pohovorem
  • role kouče a zásady chování kouče při jednání
  • koučovací cyklus EDAC
C. Zpětná vazba po jednání či pohovoru
  • zhodnocení koučovací akce
  • postup celkové zpětné vazby
  • další kroky
D. Koučovací „memo“
E. Nejčastější chyby při koučinku
F. Tipy a triky pro lepší koučink

6) Závěr: Distanční zkouška – online test – získání certifikátu o absolutoriu

Termín vyhotovení testu, který se skládá online, závisí jen na vašich časových možnostech – můžete tak učinit kdykoli během deseti dnů od skončení kurzu.

Nahoru