Spotřební koš od A do Z (Proběhlo)
Seminář
Praktický návod pro vedení spotřebního koše ve školní jídelně.
Spotřební koš je závazný legislativní nástroj pro pravidelné měsíční hodnocení kvality školní stravy. Jeho používání provází řada nejasností a přitom je pravidelně sledován kontrolními orgány. Seznamte se s kritickými místy výpočtu spotřebního koše a s pravidly, podle kterých se jednotlivé potraviny zařazují do jeho skupin.
Termín
1. blok: čtvrtek, 12. 1. 2023 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 12. 1. 2023 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Spotřební koš představuje základní nástroj pro sledování kvality jídel ve školních jídelnách z pohledu výživy. Jako takový je častým terčem kontrol a případná pochybení v jeho výpočtu jsou sankcionována. Ukážeme vám, jaké výživové normy při sestavování spotřebního koše použít, která místa jsou ve výpočtu kritická a k jakým omylům nejčastěji dochází . Podstatnou část semináře věnujeme zařazování potravin do skupin a praktickým ukázkám.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Jak správně vypočítat spotřební koš – teorie a praxe je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní) a pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Legislativa ke spotřebnímu koši
právní předpisy týkající se spotřebního koše
základní principy pro výpočet spotřebního koše
kdy je nutno spotřební koš používat a kdy ne
2. Výživové normy a jejich tolerance
výživové normy ve vyhlášce o školním stravování
tolerance dodržování norem v jednotlivých skupinách potravin
3. Údaje, které mají vliv na správnost výpočtu
údaje pro výpočet spotřebního koše na kartě potraviny
jejich vliv na dodržování normy spotřeby
jak najít příčiny nedostatků v plnění výživových norem
4. Zařazování potravin do skupin
zařazování potravin do skupin a vhodné koeficienty
význam údajů na obalech výrobků pro jejich zařazení
jednotlivé skupiny potravin – co do nich patří a co ne
5. Praktické zkušenosti s úspěšným naplněním spotřebního koše
jak podpořit plnění spotřebního koše výchovou, komunikací a psychologií
jak podpořit plnění spotřebního koše nabídkou vhodných jídel
zkušenosti z praxe
6. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.