Spotřební koš od A do Z (Proběhlo)
Seminář
Praktický návod pro vedení spotřebního koše ve školní jídelně.
Spotřební koš je závazný legislativní nástroj pro pravidelné měsíční hodnocení kvality školní stravy. Jeho používání provází řada nejasností a přitom je pravidelně sledován kontrolními orgány. Seznamte se s kritickými místy výpočtu spotřebního koše a s pravidly, podle kterých se jednotlivé potraviny zařazují do jeho skupin.
Termín
1. blok: čtvrtek, 12. 1. 2023 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 12. 1. 2023 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Spotřební koš představuje základní nástroj pro sledování kvality jídel ve školních jídelnách z pohledu výživy. Jako takový je častým terčem kontrol a případná pochybení v jeho výpočtu jsou sankcionována. Ukážeme vám, jaké výživové normy při sestavování spotřebního koše použít, která místa jsou ve výpočtu kritická a k jakým omylům nejčastěji dochází . Podstatnou část semináře věnujeme zařazování potravin do skupin a praktickým ukázkám.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Jak správně vypočítat spotřební koš – teorie a praxe je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní) a pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Legislativa ke spotřebnímu koši
právní předpisy týkající se spotřebního koše
základní principy pro výpočet spotřebního koše
kdy je nutno spotřební koš používat a kdy ne
2. Výživové normy a jejich tolerance
výživové normy ve vyhlášce o školním stravování
tolerance dodržování norem v jednotlivých skupinách potravin
3. Údaje, které mají vliv na správnost výpočtu
údaje pro výpočet spotřebního koše na kartě potraviny
jejich vliv na dodržování normy spotřeby
jak najít příčiny nedostatků v plnění výživových norem
4. Zařazování potravin do skupin
zařazování potravin do skupin a vhodné koeficienty
význam údajů na obalech výrobků pro jejich zařazení
jednotlivé skupiny potravin – co do nich patří a co ne
5. Praktické zkušenosti s úspěšným naplněním spotřebního koše
jak podpořit plnění spotřebního koše výchovou, komunikací a psychologií
jak podpořit plnění spotřebního koše nabídkou vhodných jídel
zkušenosti z praxe
6. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.