Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
1. blok: úterý, 30. 3. 2021 | 10:00 - 12:002. blok: úterý, 30. 3. 2021 | 13:00 - 15:00
Nehodí se Vám termín? Budete moci využít nahrávku, kterou dostanete.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně veškeré právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké jsou finanční zdroje, zejména potravin, mezd a ostatních režií. Získáte tak dokonalý přehled o zákonných povinnostech i praktické návody, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz.
KOHO OSLOVÍME
Online seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Školní jídelna, její založení a řízení
příspěvkové organizace, soukromé a církevní subjekty
vztah ke zřizovateli
obecné zásady financování jídelen
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Bezpečnost ve stravovacím provozu, hygiena a HACCP
4. Závodní stravování
5. Pracovníci
pracovní smlouvy a platy
překážky v práci, volna a dovolené
pracovní doba a přestávky
6. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy – charakteristika financování
struktura nákladů školní jídelny
7. Ekonomika a hospodaření ŠJ
hlavní agendy školní jídelny
kalkulace ceny oběda
sledování hlavní a doplňkové činnosti
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a financování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického serv
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".