Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
1. blok: úterý, 30. 3. 2021 | 10:00 - 12:002. blok: úterý, 30. 3. 2021 | 13:00 - 15:00
Nehodí se Vám termín? Budete moci využít nahrávku, kterou dostanete.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně veškeré právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké jsou finanční zdroje, zejména potravin, mezd a ostatních režií. Získáte tak dokonalý přehled o zákonných povinnostech i praktické návody, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz.
KOHO OSLOVÍME
Online seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Školní jídelna, její založení a řízení
příspěvkové organizace, soukromé a církevní subjekty
vztah ke zřizovateli
obecné zásady financování jídelen
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Bezpečnost ve stravovacím provozu, hygiena a HACCP
4. Závodní stravování
5. Pracovníci
pracovní smlouvy a platy
překážky v práci, volna a dovolené
pracovní doba a přestávky
6. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy – charakteristika financování
struktura nákladů školní jídelny
7. Ekonomika a hospodaření ŠJ
hlavní agendy školní jídelny
kalkulace ceny oběda
sledování hlavní a doplňkové činnosti
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a financování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického serv
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".