Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
1. blok: čtvrtek, 3. 11. 2022 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 3. 11. 2022 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně hlavní právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké má vaše jídelna finanční zdroje na potraviny, mzdy a ostatní režie. Získáte tak praktický návod, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz .
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Formy a řízení školních jídelen
druhy jídelen, zřizovací listina
hlavní a doplňková činnost
hospodaření jídelny (majetek, dary, vztah se zřizovatelem)
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Stravování zaměstnanců
pravidla pro stravování ve vlastním stravovacím zařízení
pravidla pro stravování ve stravovacím zařízení jiného subjektu
4. Pracovníci a platy
pracovní smlouvy a jejich náležitosti
překážky v práci, volna a dovolené, převedení na jinou práci
pracovní doba a přestávky
platy a jejich stanovení
katalog prací, platové třídy
5. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy –financování
struktura nákladů školní jídelny
finanční zdroje jídelny
6. Ekonomika a hospodaření ŠJ
zásady vedení účetnictví, DPH
kalkulace ceny stravy
sledování finanční bilance
stravné a dluhy
7. Bezpečnost ve stravovacím provozu
bezpečnost práce
bezpečnost pokrmů, hygiena a HACCP
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a skladování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
názvy jídel v jídelníčku – ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".