Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
Středa, 27. 10. 2021 | 09:00 - 15:30
Místo
Praha - Hotel Occidental****
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně veškeré právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké jsou finanční zdroje, zejména potravin, mezd a ostatních režií. Získáte tak dokonalý přehled o zákonných povinnostech i praktické návody, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Školní jídelna, její založení a řízení
příspěvkové organizace, soukromé a církevní subjekty
vztah ke zřizovateli
obecné zásady financování jídelen
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Bezpečnost ve stravovacím provozu
bezpečnost práce
bezpečnost pokrmů, hygiena a HACCP
4. Stravování zaměstnanců
pravidla pro stravování ve vlastním stravovacím zařízení
pravidla pro stravování ve stravovacím zařízení jiného subjektu
5. Pracovníci
pracovní smlouvy a platy
překážky v práci, volna a dovolené
pracovní doba a přestávky
6. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy – charakteristika financování
struktura nákladů školní jídelny
7. Ekonomika a hospodaření ŠJ
hlavní agendy školní jídelny
kalkulace ceny oběda
sledování hlavní a doplňkové činnosti
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a financování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Místo konání
Praha - Hotel Occidental****
Hotel se nachází nedaleko centra Prahy. Je v těsné blízkosti dvou stanic metra C a hlavní obchodní a komerční zóny Prahy 4. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením, bezplatným wi-fi připojením, klimatizací a širokým audiovizuálním vybavením.
Adresa : Na strži 32/1660, 140 00 Praha 4, tel: 296 772 111, www.barcelo.com
Doprava:
MHD: Metrem C na stanici Budějovická a dále jednu stanici autobusem 118, 170, 121 na stanici Krčská, hotel je dále vpravo po směru jízdy - vysoká bílá budova.
Autem: Nejbližší zpoplatněné parkoviště je cca 250 m od hotelu – mapku najdete zde .
zobrazit na Google mapě