Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
Středa, 27. 10. 2021 | 09:00 - 15:30
Místo
Praha - Hotel Occidental****
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně veškeré právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké jsou finanční zdroje, zejména potravin, mezd a ostatních režií. Získáte tak dokonalý přehled o zákonných povinnostech i praktické návody, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Školní jídelna, její založení a řízení
příspěvkové organizace, soukromé a církevní subjekty
vztah ke zřizovateli
obecné zásady financování jídelen
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Bezpečnost ve stravovacím provozu
bezpečnost práce
bezpečnost pokrmů, hygiena a HACCP
4. Stravování zaměstnanců
pravidla pro stravování ve vlastním stravovacím zařízení
pravidla pro stravování ve stravovacím zařízení jiného subjektu
5. Pracovníci
pracovní smlouvy a platy
překážky v práci, volna a dovolené
pracovní doba a přestávky
6. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy – charakteristika financování
struktura nákladů školní jídelny
7. Ekonomika a hospodaření ŠJ
hlavní agendy školní jídelny
kalkulace ceny oběda
sledování hlavní a doplňkové činnosti
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a financování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Místo konání
Praha - Hotel Occidental****
Hotel se nachází nedaleko centra Prahy. Je v těsné blízkosti dvou stanic metra C a hlavní obchodní a komerční zóny Prahy 4. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením, bezplatným wi-fi připojením, klimatizací a širokým audiovizuálním vybavením.
Adresa : Na strži 32/1660, 140 00 Praha 4, tel: 296 772 111, www.barcelo.com
Doprava:
MHD: Metrem C na stanici Budějovická a dále jednu stanici autobusem 118, 170, 121 na stanici Krčská, hotel je dále vpravo po směru jízdy - vysoká bílá budova.
Autem: Nejbližší zpoplatněné parkoviště je cca 250 m od hotelu – mapku najdete zde .
zobrazit na Google mapě