Sestavování školních jídelníčků prakticky (Proběhlo)
Seminář
Jak sestavit zdravý a pestrý jídelníček a vyhovět všem zákonným požadavkům.
Pro sestavování jídelníčku musí vedoucí školní jídelny vyhovět chutím a potřebám dětí i dospělých, doporučením nutričních specialistů i přísným požadavkům hygieny. Přitom je limitován/a vybavením kuchyně a přidělenými financemi. To jsou náročné a často protichůdné požadavky. Jak je skloubit a efektivně sestavit kvalitní jídelníček?
Termín
1. blok: čtvrtek, 21. 4. 2022 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 21. 4. 2022 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci využít nahrávku, kterou dostanete.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Obvyklá doporučení na skladbu školního jídelníčku vychází pouze z teorie a nutričního pohledu na věc.Objasníme vám, co jsou jen omílané a nepodložené zvyklosti, a co je třeba skutečně dodržovat. Na příkladech z praxe rozebereme pestrost stravy a doporučenou četnost pokrmů. Seznámíme vás s poznatky zkušených vedoucích, jak často zařazovat do jídelníčku ty druhy pokrmů, o kterých se Nutriční doporučení nezmiňuje. Vyzkoušíte si také praktické postupy, které vedou k sestavení kvalitního měsíčního jídelníčku.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Sestavování školních jídelníčků prakticky je určen pro vedoucí všech typů školních jídelen a/nebo jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Různé pohledy na skladbu jídelníčků
spotřební koš a Nutriční doporučení
další pohledy na skladbu jídelníčků
2. Potraviny v jídelníčku
pyramida výživy
výběr vhodných potravin
kritéria výběru
3. Výběr receptur
obecné požadavky
sestavování plnohodnotných menu (příklady)
4. Pestrost v jídelníčku
potraviny a receptury
konzistence, technologické postupy, barvy
praktické ukázky
5. Desatero SZÚ
sestavování obědových, denních a týdenní ch menu
praktické ukázky
6. Doporučená četnost pokrmů
podle Nutričního doporučení
četnost dalších druhů pokrmů podle zkušeností dlouholetých vedoucích
7. Technické rady a pomůcky pro sestavení jídelníčku
8. Praktický postup, jak sestavit jídelníček s obědy bez výběru
9. Praktický postup, jak sestavit celodenní jídelníček MŠ
10. Ukázky postupů, jak sestavit jídelníček s výběrem jídel DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.