Sestavování školních jídelníčků prakticky (Proběhlo)
Seminář
Jak sestavit zdravý a pestrý jídelníček a vyhovět všem zákonným požadavkům.
Pro sestavování jídelníčku musí vedoucí školní jídelny vyhovět chutím a potřebám dětí i dospělých, doporučením nutričních specialistů i přísným požadavkům hygieny. Přitom je limitován/a vybavením kuchyně a přidělenými financemi. To jsou náročné a často protichůdné požadavky. Jak je skloubit a efektivně sestavit kvalitní jídelníček?
Termín
Čtvrtek, 4. 11. 2021 | 09:00 - 15:30
Místo
Brno – Hotel Avanti
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Obvyklá doporučení na skladbu školního jídelníčku vychází pouze z teorie a nutričního pohledu na věc.Objasníme vám, co jsou jen omílané a nepodložené zvyklosti, a co je třeba skutečně dodržovat. Na příkladech z praxe rozebereme pestrost stravy a doporučenou četnost pokrmů. Seznámíme vás s poznatky zkušených vedoucích, jak často zařazovat do jídelníčku ty druhy pokrmů, o kterých se Nutriční doporučení nezmiňuje. Vyzkoušíte si také praktické postupy, které vedou k sestavení kvalitního měsíčního jídelníčku.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Sestavování školních jídelníčků prakticky je určen pro vedoucí všech typů školních jídelen a/nebo jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Různé pohledy na skladbu jídelníčků
spotřební koš a Nutriční doporučení
další pohledy na skladbu jídelníčků
2. Potraviny v jídelníčku
pyramida výživy
výběr vhodných potravin
kritéria výběru
3. Výběr receptur
obecné požadavky
sestavování plnohodnotných menu (příklady)
4. Pestrost v jídelníčku
potraviny a receptury
konzistence, technologické postupy, barvy
praktické ukázky
5. Desatero SZÚ
sestavování obědových, denních a týdenní ch menu
praktické ukázky
6. Doporučená četnost pokrmů
podle Nutričního doporučení
četnost dalších druhů pokrmů podle zkušeností dlouholetých vedoucích
7. Technické rady a pomůcky pro sestavení jídelníčku
8. Praktický postup, jak sestavit jídelníček s obědy bez výběru
9. Praktický postup, jak sestavit celodenní jídelníček MŠ
10. Ukázky postupů, jak sestavit jídelníček s výběrem jídel DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Místo konání
Brno – Hotel Avanti
Hotel AVANTI leží v klidném prostředí blízko parku Lužánky, nedaleko centra Brna. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením a bezplatným wi-fi připojením. Hotel nabízí mimo jiné bowling s barem a dvěma bowlingovými drahami.
Adresa : Střední 61, 602 00 Brno-Královo Pole, tel: 541 510 111, https://www.hotelavanti.cz/
Doprava: MHD: Od hlavního nádraží ČD tramvají č. 1, zastávka Hrnčířská, dále pěšky cca 450 metrů. Pokud cestujete autem, parkovat lze za poplatek na parkovišti přímo před hotelem nebo zdarma v okolních ulicích. Mapu najdete zde.
zobrazit na Google mapě
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.