Otevíráme školní jídelnu v době postpandemické (Proběhlo)
Seminář
Souhrn hygienických požadavků pro školní stravovací provozy i s ohledem na COVID-19.
Školní jídelny prošly v rámci COVID-19 zcela nečekanou odstávkou provozu. Nyní budete provoz znovu naplno rozbíhat a je ideální doba přenastavit zejména všechna hygienická opatření. Na semináři si ujasníte bezpečné postupy při přípravě pokrmů a zásady osobní a provozní hygieny v praxi. Zároveň porovnáme dopady hygienických opatření v souvislosti s výskytem koronaviru s běžnými standardy a zavedenou praxí.
Termín
Pátek, 21. 8. 2020 | 10:00 - 12:00
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
V případě, že se vám nehodí termín, budete moci využít nahrávku, kterou obdržíte.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ online SEMINÁŘE
Návrat školních jídelen do plného provozu bude ve školním roce 2020/21 náročnější než kdykoli předtím. Je potřeba zamyslet se nad hygienou stravovacího provozu nejen z pohledu běžných standardů , ale i s přihlédnutím ke zkušenostem s přísnějšími opatřeními v souvislosti s COVID-19.
Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a v praxi dodržovat i s ohledem na prevenci šíření onemocnění . Probereme zásady osobní a provozní hygieny i zásady správné praxe při přípravě pokrmů.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Otevíráme školní jídelnu v době postpandemické je určen pro vedoucí školních stravovacích provozů a jejich zástupce.
PROGRAM (10,00 – 12,00 HOD)
Požadavky na pracovníky zaměstnané ve stravovacích provozech (zdravotní stav, znalosti a školení)
Nebezpečí / onemocnění z potravin a jak jim předcházet
Správná hygienická praxe (zásady osobní hygiena, zásady provozní hygieny)
Správná výrobní praxe (zásady manipulace při přípravě pokrmů - příjem, skladování, příprava, výdej; teplotní řetězec; alergeny)
Význam dodržování zásad osobní a provozní hygieny z pohledu prevence šíření onemocnění
Praktické příklady
Diskuse nad vašimi dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Lucie Janotová se již od střední školy zaměřila na studium v oblasti kvality a bezpečnosti potravin a hygieny v potravinářských provozech. Je předsedkyní Asociace společného stravování ČR a autorkou desítek článků, publikací, odborných příruček, knihy Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech a elektronických kurzů Hygienické minimum ve stravovacích službách a HACCP – Jak mít v pořádku systém kritických bodů.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.