Kvalita ve školní jídelně není sci-fi (Proběhlo)
Seminář
Jak připravovat kvalitní jídla, která budou chutnat strávníkům a zároveň splňovat požadavky kladené legislativou.
Nároky na kvalitu školní stravy se neustále zvyšují. Představy dětí – strávníků, rodičů a kuchařek o tom, co to kvalitní strava je, se však často rozcházejí. Projdeme jednotlivá hlediska kvality ve školním stravování a řekneme si, co je dáno legislativou a co jsou jen doporučení. Na praktických ukázkách si předvedeme, jak dodržet všechna pravidla a současně maximálně vyhovět strávníkům.
Místo
Praha - Hotel Occidental****
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ SEMINÁŘE
Školní jídelny jsou pod stále větším tlakem strávníků a jejich rodičů, kteří se zajímají o kvalitu školní stravy. Ta však musí vyhovovat nejen jim, ale také požadavkům, které na ni kladou zásady správné praxe a právní předpisy. Ukážeme si, jak vybírat kvalitní potraviny, jaká pravidla dodržovat, aby byly splněny výživové normy, a jak efektivně sestavit jídelníček v souladu se spotřebním košem . Zmíníme i význam spolupráce školní jídelny s dětmi, jejich rodiči a učiteli.
KOHO OSLOVÍME
Seminář Kvalita ve školní jídelně není sci-fi je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní), případně pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM (9,00 – 15,30 HOD)
1. Požadavky na kvalitu ve školní jídelně
2. Vliv personálu, strávníků a vybavení kuchyně na kvalitu jídla
3. Kvalita potravin z pohledu výživy
výběr potravin, požadavky na dodavatele a přejímka zboží
používání konvenience
co vyplývá z informací na obalech potravin
4. Spotřební koš
výživové normy a jejich tolerance
praktické rady ke správnému výpočtu
zařazení potravin do skupin a jejich koeficienty
5. Zkušenosti z praxe, jak dodržet spotřební koš a vyhovět strávníkům
volba vhodných jídel – příklady
motivace strávníků – příklady
6. Sestavování jídelníčků
Doporučená četnost podávání pokrmů
Volba vhodných receptur
Kombinace polévek a příloh s hlavním chodem
Rady zkušených k sestavování jídelníčků
Sestavení jídelníčku prakticky
7. Prostor pro vaše dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení po celý den a teplý oběd. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Místo konání
Praha - Hotel Occidental****
Hotel se nachází nedaleko centra Prahy. Je v těsné blízkosti dvou stanic metra C a hlavní obchodní a komerční zóny Prahy 4. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením, bezplatným wi-fi připojením, klimatizací a širokým audiovizuálním vybavením.
Adresa : Na strži 32/1660, 140 00 Praha 4, tel: 296 772 111, www.barcelo.com
Doprava:
MHD: Metrem C na stanici Budějovická a dále jednu stanici autobusem 118, 170, 121 na stanici Krčská, hotel je dále vpravo po směru jízdy - vysoká bílá budova.
Autem: Nejbližší zpoplatněné parkoviště je cca 250 m od hotelu – mapku najdete zde .
zobrazit na Google mapě