Kvalita ve školní jídelně není sci-fi (Proběhlo)
Seminář
Jak připravovat kvalitní jídla, která budou chutnat strávníkům a splňovat požadavky kladené legislativou.
Nároky na kvalitu školní stravy se neustále zvyšují. Představy dětí-strávníků, rodičů a kuchařek o tom, co to kvalitní strava je, se však často rozcházejí. Projdeme jednotlivá hlediska kvality ve školním stravování a řekneme si, co je dáno legislativou a co jsou jen doporučení. Na praktických ukázkách si předvedeme, jak dodržet všechna pravidla a současně maximálně vyhovět strávníkům.
Termín
1. blok: čtvrtek, 15. 12. 2022 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 15. 12. 2022 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Školní jídelny jsou pod stále větším tlakem strávníků a jejich rodičů, kteří se zajímají o kvalitu školní stravy. Ta však musí vyhovovat nejen jim, ale také požadavkům, které na ni kladou zásady správné výrobní a hygienické praxe a právní předpisy. Ukážeme si, jak vybírat kvalitní potraviny, jaká pravidla dodržovat, aby byly splněny výživové normy, a jak efektivně sestavit jídelníček v souladu se spotřebním košem . Zmíníme i velký význam komunikace školní jídelny s dětmi, jejich rodiči a učiteli.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Kvalita ve školní jídelně není sci-fi je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní), případně pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Požadavky na kvalitu ve školní jídelně
2. Vliv personálu, strávníků a vybavení kuchyně na kvalitu jídla
3. Kvalita potravin z pohledu bezpečnosti a výživy
výběr potravin a jejich zpracování z hlediska bezpečnosti
výběr potravin z nutričního hlediska, používání konvenience
požadavky na dodavatele a přejímka zboží
co vyplývá z informací na obalech potravin
4. Spotřební koš
výživové normy a jejich tolerance
praktické rady ke správnému výpočtu
zařazení potravin do skupin a jejich koeficienty
5. Zkušenosti z praxe, jak dodržet spotřební koš a vyhovět strávníkům
volba vhodných jídel – příklady
motivace strávníků – příklady
6. Sestavení jídelníčku krok za krokem
doporučená četnost podávání pokrmů
volba vhodných receptur
kombinace polévek a příloh s hlavním chodem
rady zkušených k sestavování jídelníčků
sestavení jídelníčku krok za krokem
7. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".