Kvalita ve školní jídelně není sci-fi (Proběhlo)
Seminář
Jak připravovat kvalitní jídla, která budou chutnat strávníkům a splňovat požadavky kladené legislativou.
Nároky na kvalitu školní stravy se neustále zvyšují. Představy dětí-strávníků, rodičů a kuchařek o tom, co to kvalitní strava je, se však často rozcházejí. Projdeme jednotlivá hlediska kvality ve školním stravování a řekneme si, co je dáno legislativou a co jsou jen doporučení. Na praktických ukázkách si předvedeme, jak dodržet všechna pravidla a současně maximálně vyhovět strávníkům.
Termín
1. blok: čtvrtek, 16. 12. 2021 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 16. 12. 2021 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci využít nahrávku, kterou dostanete.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Školní jídelny jsou pod stále větším tlakem strávníků a jejich rodičů, kteří se zajímají o kvalitu školní stravy. Ta však musí vyhovovat nejen jim, ale také požadavkům, které na ni kladou zásady správné praxe a právní předpisy. Ukážeme si, jak vybírat kvalitní potraviny, jaká pravidla dodržovat, aby byly splněny výživové normy, a jak efektivně sestavit jídelníček v souladu se spotřebním košem . Zmíníme i význam spolupráce školní jídelny s dětmi, jejich rodiči a učiteli.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Kvalita ve školní jídelně není sci-fi je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní), případně pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Požadavky na kvalitu ve školní jídelně
2. Vliv personálu, strávníků a vybavení kuchyně na kvalitu jídla
3. Kvalita potravin z pohledu výživy
výběr potravin, požadavky na dodavatele a přejímka zboží
používání konvenience
co vyplývá z informací na obalech potravin
4. Spotřební koš
výživové normy a jejich tolerance
praktické rady ke správnému výpočtu
zařazení potravin do skupin a jejich koeficienty
5. Zkušenosti z praxe, jak dodržet spotřební koš a vyhovět strávníkům
volba vhodných jídel – příklady
motivace strávníků – příklady
6. Sestavování jídelníčků
doporučená četnost podávání pokrmů
volba vhodných receptur
kombinace polévek a příloh s hlavním chodem
rady zkušených k sestavování jídelníčků
sestavení jídelníčku prakticky
7. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".