Kalkulace výrobních nákladů znalostně (Proběhlo)
Seminář
Jak zjišťovat, zpracovávat a využívat informace o nákladech produktů a zakázek.
Zdaleka ne každá kalkulace sestavená s nejlepšími úmysly finančním manažerem nebo ekonomem je užitečná. Výrobní ředitelé mají totiž svoje nákladová čísla, a ještě jiná čísla má ředitel obchodu, který potřebuje stanovit konečnou prodejní cenu. Jaká čísla jsou ta správná, kdo je má ve firmě mít a kdo to má umět spočítat? Jak tedy správně zkalkulovat výrobní náklady? Nabízíme doporučení správného postupu.
Termín
Čtvrtek, 21. 10. 2021 | 09:00 - 15:30
Místo
Brno - Quality Hotel Exhibition Centre**** (dříve Holiday Inn)
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Efektivní řízení nákladů při výrobě a propojení těchto informací s vyhodnocením jejich ziskovosti – to by měl být denní chléb ekonomů a controllerů každého výrobního podniku. Ale nejen jich. Řízení výrobních nákladů musí bezvadně ovládat i výrobní manažeři a spolu s nimi obchodní ředitel.
Ukážeme, jak správně tvořit kalkulace nákladovosti a ziskovosti výkonů ve výrobě , a pomůžeme vám odbourat častá nedorozumění, která vedou manažery podniků k nesprávným ekonomickým rozhodnutím. Výklad doplníme řadou praktických příkladů.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Kalkulace výrobních nákladů znalostně osloví ekonomické a finanční manažery výrobních podniků, pracovníky controllingu, výrobní a obchodní ředitele.
PROGRAM
1. Kalkulace nákladů a její vztah k prodejní ceně, marži a zisku
nákladový vs. poptávkový přístup ke stanovení prodejních cen
zisk a marže (krycí příspěvky) výkonů
2. Metody stanovení nákladů na výkony
způsoby alokace nepřímých nákladů na výkony
datové vstupy potřebné pro provedení smysluplné alokace
3. Struktura informací v kalkulaci výkonu
součtové a retrográdní kalkulace
členění informací o nákladech v kalkulaci (přímé a nepřímé náklady, variabilní a fixní náklady)
4. Dotazy a diskuse
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
doc. Ing. Jaroslav Wagner, Ph.D.
Jaroslav Wagner už více než 15 let učí, publikuje, lektoruje a provádí výzkumy v oblastech manažerského a nákladového účetnictví, controllingu, řízení a měření výkonnosti. Účastníci při jeho seminářích oceňují zejména ucelenost a přitom srozumitelnost výkladu včetně propojení teoretických principů s praktickými příklady.
Místo konání
Brno - Quality Hotel Exhibition Centre**** (dříve Holiday Inn)
Hotel se nachází v těsné blízkosti veletržního a výstavního areálu – Veletrhy Brno, a.s. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením a bezplatným wi-fi připojením. Lobby bar nabízí velkoplošnou projekci, šipky a kulečník.
Adresa : Křížkovského 20, 603 00 Brno, tel: 543 122 111, https://www.qualityhotelbrnoexhibitioncentre.com/cs/
Doprava: Z Hlavního nádraží tramvají č. 1 na zastávku Mendelovo náměstí a dále autobusem č. 84 na zastávku Velodrom. Pokud cestujete autem, parkovat lze za poplatek v blízkém parkovacím domě nebo zdarma v okolních ulicích.
zobrazit na Google mapě