Hygiena ve školní jídelně v době pandemické (Proběhlo)
Seminář
Souhrn hygienických požadavků pro školní stravovací provozy i s ohledem na COVID-19.
Školní jídelny procházejí v rámci COVID-19 opakovanými odstávkami provozu. Pokaždé, když je provoz znovu obnoven, je potřeba zrevidovat a přenastavit veškerá hygienická opatření. Na semináři si ujasníte bezpečné postupy při přípravě pokrmů a zásady osobní a provozní hygieny v praxi. Zároveň porovnáme dopady hygienických opatření v souvislosti s výskytem koronaviru s běžnými standardy a zavedenou praxí.
Termín
Úterý, 16. 2. 2021 | 10:00 - 12:00
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. V případě, že se vám nehodí termín, budete moci využít nahrávku, kterou obdržíte.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Návrat školních jídelen do plného provozu po uvolnění vládních koronavirových opatření bude opět náročný. Je potřeba zamyslet se nad hygienou stravovacího provozu nejen z pohledu běžných standardů , ale i s přihlédnutím k nutnosti přísných opatření v souvislosti s COVID-19. Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a v praxi dodržovat zejména s ohledem na prevenci šíření onemocnění . Probereme zásady osobní a provozní hygieny i zásady správné praxe při přípravě pokrmů.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Provoz školní jídelny v době pandemické je určen pro vedoucí školních stravovacích provozů a jejich zástupce.
PROGRAM
1. Požadavky na pracovníky zaměstnané ve stravovacích provozech
zdravotní stav
znalosti
školení
2. Nebezpečí / onemocnění z potravin a jak jim předcházet
3. Správná hygienická praxe
zásady osobní hygieny
zásady provozní hygieny
4. Správná výrobní praxe
zásady manipulace při přípravě pokrmů - příjem, skladování, příprava, výdej
teplotní řetězec
alergeny
5. Význam dodržování zásad osobní a provozní hygieny z pohledu prevence šíření onemocnění
6. Konkrétní příklady z praxe školních jídelen
7. Diskuse nad vašimi dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Lucie Janotová se již od střední školy zaměřila na studium v oblasti kvality a bezpečnosti potravin a hygieny v potravinářských provozech. Je předsedkyní Asociace společného stravování ČR a autorkou desítek článků, publikací, odborných příruček, knihy Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech a elektronických kurzů Hygienické minimum ve stravovacích službách a HACCP – Jak mít v pořádku systém kritických bodů.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.