Doplňková činnost školních jídelen – možnosti a úskalí
Seminář
Pravidla pro úspěšný a bezpečný provoz doplňkové činnosti pro školní jídelny.
Doplňkovou činnost provozuje podle České školní inspekce asi polovina školních jídelen. Řada dalších o této činnosti uvažuje s cílem získat finanční prostředky navíc. Narážejí přitom na skutečnost, že pro doplňkovou činnost platí jiné právní předpisy než pro školní stravování a je spjata s podstatně vyššími riziky. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušné legislativě a poskytneme praktické rady pro bezpečné provozování doplňkové činnosti.
Termín
Úterý, 14. 5. 2024 | 09:00 - 12:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Doplňková činnost rozšiřuje aktivity školní jídelny a může být významným zdrojem financí na zvýšení platů zaměstnanců. Řídí se však jinými právními předpisy než školní stravování a je těžké se v nich orientovat. Provedeme vás příslušnými zákony s důrazem na jejich dopady do praxe a poskytneme zkušenosti jídelen, které doplňkovou činnost úspěšně provozují. Získáte praktický návod, jak postupovat při zavádění doplňkové činnosti, jak vyhodnocovat její výsledky, případně jak ji rozšířit a obohatit.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Doplňková činnost školních jídelen – možnosti a úskalí je určen zejména pro vedoucí školních jídelen. Je vhodný i pro management škol, jejich účetní a ekonomy.
PROGRAM
1. Úvod
důvody, proč začít s doplňkovou činností
hlavní právní předpisy
2. Druhy doplňkové činnosti
navazující na hlavní činnost
jiné druhy činností
hodnocení předností a rizik
ukázky SWOT analýzy pro vaření obědů pro veřejnost
3. Ekonomika
pravidla pro kalkulace cen
význam zisku, nastavení jeho výše
ukázky konkrétních kalkulací
nastavení cen obědů a jejich vztah k cenám restaurací
4. Zavedení doplňkové činnosti
formální a administrativní kroky
organizační zajištění doplňkové činnosti ve školní jídelně
personální zajištění, úpravy úvazků a odměňování
použití financí z doplňkové činnosti
možnosti propagace nových služeb
zhodnocení a revize činnosti
5. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil původně jako programátor software pro stravovací provozy a lektor kurzů PC. Od roku 2002 je šéfredaktorem portálu Jídelny.cz a autorem cca 400 článků na témata školního stravování, školních jídelen a výživových norem pro školní stravování. Od roku 1990 pravidelně přednáší a vede kurzy zaměřené na kvalitu školního stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Objednávka
Online seminář: Doplňková činnost školních jídelen – možnosti a úskalí
Termín: Úterý, 14. 5. 2024 Online – přímý přenos u vás na monitoru
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.