Menu

Moduly kurzu Vedoucí školní jídelny 2022

1) Celodenní prezenční seminář: pátek, 9. 9. 2022 | 9:00 – 15:30 
Jak vylepšit školní jídelnu v oblasti managementu a ekonomiky
  • Chyby v komunikaci a jak na ně
  • Tipy pro motivaci týmu i šéfa
  • Dobře zorganizovaná jídelna
  • Jak ohlídat ekonomiku
  • Měření a srovnání efektivity
  • Úskalí doplňkové činnosti
     
Distanční samostudium: 10. 9. – 22. 9. 2022 
  • Účastníci kurzu si zvolí 3 konkrétní oblasti, kde chtějí ve své jídelně provést změnu
  • Pro každou oblast účastník vyhotoví miniprojekt v jednoduché struktuře:
    • co chci změnit
    • proč to chci změnit (co vše mi to přinese)
    • jak (v jakých krocích) to provedu
    • kdo, co, a do kdy musí udělat

2) Celodenní prezenční seminář: pátek, 23. 9. 2022 | 9:00 – 15:30 
Kvalita ve školní jídelně – obtížné situace a jak je úspěšně řešit
  • Zvýšení motivace strávníků – jak jim lépe „prodat“ kvalitu stravy
  • Úskalí při výběru potravin – co vše při něm zvažovat
  • Cukr, tuky a sůl ve stravě – jak dosáhnout jejich optimálního množství
  • Výpočet spotřebního koše a zajištění jeho objektivnosti
  • Výsledky spotřebního koše jako kompromis mezi přesností a pracností
  • Jídelníčky – odstraňujeme nejčastější nedostatky 

Distanční samostudium: 24. 9. – 6. 10. 2022 
  • Účastníci získají pro další studium popis modelových situací ve školní jídelně z témat předchozího semináře
  • Na základě materiálů zpracují návrh řešení vhodných pro jejich provozy

3) Celodenní prezenční seminář: pátek, 7. 10. 2022 | 9:00 – 15:30 
Jak překonat nejčastější nedostatky v oblasti hygieny a správné výrobní praxe
  • Osobní hygiena – požadavky na pracovníky a častá pochybení ze strany pracovníků
  • Provozní hygiena – smysl správné hygieny a její časté nedostatky
  • Sanitace – na co si dát pozor a co by měl obsahovat návod na sanitaci
  • Správná výrobní praxe – jak bezpečně postupovat při přípravě pokrmů (příjem, skladování, příprava, výdej pokrmů, teplotní řetězec, alergeny, akrylamid)
  • Odpady – co dělat s odpadem před jeho vyhozením a jak správně likvidovat zbytky potravin
  • Systém HACCP – nejčastější nedostatky a možná řešení, ověřování systému

Závěr – online test – získání certifikátu o absolutoriu 

Termín vyhotovení testu, který se skládá online, závisí jen na vašich časových možnostech – můžete tak učinit kdykoli během deseti dnů od skončení kurzu. 

Nahoru