Školní stravování – legislativa, provoz a financování (Proběhlo)
Seminář
Právní předpisy a financování školního stravování jako na talíři.
Vedoucí školních jídelen se denně dostávají do složitých situací. Jejich řešení vyžaduje komplexní znalosti z oblasti stravování a výživy, hygieny, ekonomiky a účetnictví, pracovního práva i BOZP. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušných právních předpisech a financování a poradíme, jak nabyté znalosti aplikovat v praxi.
Termín
1. blok: úterý, 18. 4. 2023 | 09:00 - 11:002. blok: úterý, 18. 4. 2023 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školního stravování se řídí rozličnými právními předpisy, nejen z oblasti školství a zdravotnictví, ale také z výroby a průmyslu. Mezi obvyklé otázky jídelen proto patří, které předpisy jsou nejdůležitější a jak je uplatnit v konkrétních případech. Shrneme přehledně hlavní právní předpisy, které musíte respektovat, a ukážeme vám, jaké má vaše jídelna finanční zdroje na potraviny, mzdy a ostatní režie. Získáte tak praktický návod, jak postupovat v každodenních situacích a z čeho financovat provoz .
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Školní stravování – legislativa, provoz a financování je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní).
PROGRAM
1. Formy a řízení školních jídelen
druhy jídelen, zřizovací listina
hlavní a doplňková činnost
hospodaření jídelny (majetek, dary, vztah se zřizovatelem)
vnitřní řád a jeho význam
2. Strávníci
přihlášky ke stravování a ochrana osobních údajů
nárok na dotovanou stravu
3. Stravování zaměstnanců
pravidla pro stravování ve vlastním stravovacím zařízení
pravidla pro stravování ve stravovacím zařízení jiného subjektu
4. Pracovníci a platy
pracovní smlouvy a jejich náležitosti
překážky v práci, volna a dovolené, převedení na jinou práci
pracovní doba a přestávky
platy a jejich stanovení
katalog prací, platové třídy
5. Financování školního stravování
obecní školy a soukromé školy –financování
struktura nákladů školní jídelny
finanční zdroje jídelny
6. Ekonomika a hospodaření ŠJ
zásady vedení účetnictví, DPH
kalkulace ceny stravy
sledování finanční bilance
stravné a dluhy
7. Bezpečnost ve stravovacím provozu
bezpečnost práce
bezpečnost pokrmů, hygiena a HACCP
8. Potraviny a jídelníčky
výběr, nákup a skladování potravin
spotřební koš – právo a doporučení
jídelníčky – právo a doporučení
názvy jídel v jídelníčku – ochrana spotřebitele
9. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".