Jak vést dělnické kolektivy – dovednosti pro mistry					 (Proběhlo) 				 
				
					
						Seminář					
					
						Ověřené nástroje pro efektivní řízení a motivaci pracovníků s limitovaným stupněm vzdělání.
					 
				 
				
					
					
						Dělnické kolektivy se vyznačují fluktuací, bojují s nedostatkem pracovní disciplíny a motivace. Na mistry jsou přitom kladeny vysoké nároky – od odborné zdatnosti přes empatii k individuálním možnostem podřízených až po lídrovské schopnosti vést a dosahovat stanovených cílů na svém úseku. Trénink těchto specifických dovedností nabízí náš seminář. 
					 
				 
				
								
					Místo
					Ostrava - Mercure Ostrava Center Hotel
				 
								
				
															
							
								
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
							 
						 
												 
			
				Detaily Přednáší Místo Objednat 
			
				Zaměření semináře 
V současnosti je velmi náročné nacházet nové a udržet si stávající kvalitní pracovníky v dělnických oborech. Mistři proto potřebují impulsy na podporu své autority, aby mohli se svými týmy dosahovat požadovaných výkonů.  Proč ale někteří mistři dokáží řešit problémy ve svých pracovních týmech lépe než ti druzí?
Protože vrozené schopnosti řídit nestačí, je třeba získat specifické manažerské dovednosti, které by byly využitelné právě při řízení dělnických kolektivů. Náš seminář poskytne účastníkům rychle využitelné návody  ke zvýšení vlastní autority, pracovní motivace svěřených pracovníků i k poznání vlastního jedinečného stylu řízení.  
Koho seminář osloví 
Seminář Jak vést dělnické kolektivy – dovednosti pro mistry  je určen výrobním a stavebním mistrům a předákům pracovních týmů.
Program (9,00 – 15,30 HOD) 
1. Osobnost mistra 
jak rychle rozpoznat charakteristiky a typologie jednotlivých podřízených 
principy individuálního přístupu 
 
2. Komunikace 
jak spolu komunikujeme, verbální a neverbální komunikace 
nejčastější chyby, které komplikují vztahy na pracovišti 
pilíře profesionální komunikace – jak se mistr může stát přirozenou autoritou 
„mistrovské“ umění kladení otázek 
 
3. Praktická komunikace mistr - dělník 
aktivní naslouchání 
jak říci dělníkovi, co se mi líbí a nelíbí – principy zpětné vazby 
formy poskytování zpětné vazby 
přijímání kritiky 
řešení konfliktů na pracovišti 
 
4. Motivace dělníků 
jak motivovat dělníky 
spolehlivé způsoby demotivace 
metody jak nastartovat sebemotivaci 
 
5. Základní styly vedení lidí 
efektivní („dobrý“) mistr 
neefektivní („špatný“) mistr 
 
Další informace 
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je celodenní občerstvení včetně teplého oběda. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
								
			 
			
				Kdo pro vás přednáší 
															
							
							
								PhDr. František Kučera 
								František Kučera je zkušený lektor s bohatou odbornou praxí. V současné době působí jako pedagog, individuální i skupinový psychoterapeut, poradce, lektor a supervizor. Vede řadu otevřených i podnikových kurzů zaměřených především na rozvoj psychosociálních, komunikačních a manažerských dovedností. Dlouhodobě se podílí na přípravě a realizaci kurzů pro řídící pracovníky všech úrovní managementu.
							 
						 
													
			 
			
									Místo konání 
				
									Ostrava - Mercure Ostrava Center Hotel 
					
Hotel Mercure Ostrava Center je nový čtyřhvězdičkový hotel v centru Ostravy. Nachází se 10 minut jízdy tramvají od hlavního vlakového nádraží, v dostupné pěší vzdálenosti od kulturních a komerčních objektů a asi pět minut chůze od nejznámější ostravské ulice Stodolní. Hotel disponuje pěti konferenčními salonky vybavenými nejmodernější audiovizuální technikou a bezdrátovým připojením k internetu. Součástí hotelu je restaurace WINESTONE® navržená předním odborníkem v oblasti hotelnictví a gastronomie Pawlem Andersem. Atraktivní design restaurace jde ruku v ruce s pečlivě voleným menu, které se skládá z kvalitních pokrmů podávaných originálním způsobem a je doplněno o nabídku vynikajících vín. Restaurace připravuje i vždy čerstvé občerstvení v podobě kávových přestávek a rautů.Adresa : Českobratrská 18/1742, 702 00 Ostrava, https://www.mercureostrava.cz/ 
Doprava:  Přímo před hotelem se nachází autobusová zastávka „Husův sad“, která nabízí 7 trolejbusových linek (trolejbus č. 102, 103, 104, 105, 107, 108 a 112). Pět minut chůze od hotelu je tramvajová zastávka "Stodolní", kde staví 4 tramvajové linky (tram č. 1, 2, 8, 14). Všechny uvedené tramvajové linky a autobusová linka 102 jezdí z Hlavního vlakového nádraží.  – mapu najdete zde 
											
																																								
																
						
						
													zobrazit na Google mapě