Sestavování školních jídelníčků prakticky (Proběhlo)
Seminář
Jak sestavit zdravý a pestrý jídelníček a vyhovět všem zákonným požadavkům.
Pro sestavování jídelníčku musí vedoucí školní jídelny vyhovět chutím a potřebám dětí i dospělých, doporučením nutričních specialistů i přísným požadavkům hygieny. Přitom je limitován/a vybavením kuchyně a přidělenými financemi. To jsou náročné a často protichůdné požadavky. Jak je skloubit a efektivně sestavit kvalitní jídelníček?
Termín
Čtvrtek, 4. 11. 2021 | 09:00 - 15:30
Místo
Brno – Hotel Avanti
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Obvyklá doporučení na skladbu školního jídelníčku vychází pouze z teorie a nutričního pohledu na věc.Objasníme vám, co jsou jen omílané a nepodložené zvyklosti, a co je třeba skutečně dodržovat. Na příkladech z praxe rozebereme pestrost stravy a doporučenou četnost pokrmů. Seznámíme vás s poznatky zkušených vedoucích, jak často zařazovat do jídelníčku ty druhy pokrmů, o kterých se Nutriční doporučení nezmiňuje. Vyzkoušíte si také praktické postupy, které vedou k sestavení kvalitního měsíčního jídelníčku.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Sestavování školních jídelníčků prakticky je určen pro vedoucí všech typů školních jídelen a/nebo jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Různé pohledy na skladbu jídelníčků
spotřební koš a Nutriční doporučení
další pohledy na skladbu jídelníčků
2. Potraviny v jídelníčku
pyramida výživy
výběr vhodných potravin
kritéria výběru
3. Výběr receptur
obecné požadavky
sestavování plnohodnotných menu (příklady)
4. Pestrost v jídelníčku
potraviny a receptury
konzistence, technologické postupy, barvy
praktické ukázky
5. Desatero SZÚ
sestavování obědových, denních a týdenní ch menu
praktické ukázky
6. Doporučená četnost pokrmů
podle Nutričního doporučení
četnost dalších druhů pokrmů podle zkušeností dlouholetých vedoucích
7. Technické rady a pomůcky pro sestavení jídelníčku
8. Praktický postup, jak sestavit jídelníček s obědy bez výběru
9. Praktický postup, jak sestavit celodenní jídelníček MŠ
10. Ukázky postupů, jak sestavit jídelníček s výběrem jídel DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou přednáška, podkladové materiály a občerstvení. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Místo konání
Brno – Hotel Avanti
Hotel AVANTI leží v klidném prostředí blízko parku Lužánky, nedaleko centra Brna. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením a bezplatným wi-fi připojením. Hotel nabízí mimo jiné bowling s barem a dvěma bowlingovými drahami.
Adresa : Střední 61, 602 00 Brno-Královo Pole, tel: 541 510 111, https://www.hotelavanti.cz/
Doprava: MHD: Od hlavního nádraží ČD tramvají č. 1, zastávka Hrnčířská, dále pěšky cca 450 metrů. Pokud cestujete autem, parkovat lze za poplatek na parkovišti přímo před hotelem nebo zdarma v okolních ulicích. Mapu najdete zde.
zobrazit na Google mapě
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.