Kvalita ve školní jídelně není sci-fi (Proběhlo)
Seminář
Jak připravovat kvalitní jídla, která budou chutnat strávníkům a zároveň splňovat požadavky kladené legislativou.
Nároky na kvalitu školní stravy se neustále zvyšují. Představy dětí – strávníků, rodičů a kuchařek o tom, co to kvalitní strava je, se však často rozcházejí. Projdeme jednotlivá hlediska kvality ve školním stravování a řekneme si, co je dáno legislativou a co jsou jen doporučení. Na praktických ukázkách si předvedeme, jak dodržet všechna pravidla a současně maximálně vyhovět strávníkům.
Místo
Praha - Hotel Occidental****
Ceny jsou uvedeny bez DPH. Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků.
Detaily
Přednáší
Místo
Objednat
ZAMĚŘENÍ SEMINÁŘE
Školní jídelny jsou pod stále větším tlakem strávníků a jejich rodičů, kteří se zajímají o kvalitu školní stravy. Ta však musí vyhovovat nejen jim, ale také požadavkům, které na ni kladou zásady správné praxe a právní předpisy. Ukážeme si, jak vybírat kvalitní potraviny, jaká pravidla dodržovat, aby byly splněny výživové normy, a jak efektivně sestavit jídelníček v souladu se spotřebním košem . Zmíníme i význam spolupráce školní jídelny s dětmi, jejich rodiči a učiteli.
KOHO OSLOVÍME
Seminář Kvalita ve školní jídelně není sci-fi je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů (státní, soukromé, církevní), případně pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM (9,00 – 15,30 HOD)
1. Požadavky na kvalitu ve školní jídelně
2. Vliv personálu, strávníků a vybavení kuchyně na kvalitu jídla
3. Kvalita potravin z pohledu výživy
výběr potravin, požadavky na dodavatele a přejímka zboží
používání konvenience
co vyplývá z informací na obalech potravin
4. Spotřební koš
výživové normy a jejich tolerance
praktické rady ke správnému výpočtu
zařazení potravin do skupin a jejich koeficienty
5. Zkušenosti z praxe, jak dodržet spotřební koš a vyhovět strávníkům
volba vhodných jídel – příklady
motivace strávníků – příklady
6. Sestavování jídelníčků
Doporučená četnost podávání pokrmů
Volba vhodných receptur
Kombinace polévek a příloh s hlavním chodem
Rady zkušených k sestavování jídelníčků
Sestavení jídelníčku prakticky
7. Prostor pro vaše dotazy
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře jsou podkladové materiály, občerstvení po celý den a teplý oběd. Pokud máte dietologická omezení (např. alergie na lepek), uveďte je do poznámky v objednávkovém formuláři, rádi pro vás zařídíme odpovídající stravu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Místo konání
Praha - Hotel Occidental****
Hotel se nachází nedaleko centra Prahy. Je v těsné blízkosti dvou stanic metra C a hlavní obchodní a komerční zóny Prahy 4. Seminární a konferenční prostory disponují přírodním osvětlením, bezplatným wi-fi připojením, klimatizací a širokým audiovizuálním vybavením.
Adresa : Na strži 32/1660, 140 00 Praha 4, tel: 296 772 111, www.barcelo.com
Doprava:
MHD: Metrem C na stanici Budějovická a dále jednu stanici autobusem 118, 170, 121 na stanici Krčská, hotel je dále vpravo po směru jízdy - vysoká bílá budova.
Autem: Nejbližší zpoplatněné parkoviště je cca 250 m od hotelu – mapku najdete zde .
zobrazit na Google mapě