Jak správně účtovat školní jídelnu
Seminář
Nejčastější účetní a ekonomické problémy spojené s provozem a účtováním školní jídelny a jejich řešení.
Účtování školní jídelny přináší účetním a ekonomům škol řadu praktických výzev: od tvorby cenové kalkulace, práce s finanční normou až po účtování dotací a grantů. Každá oblast vyžaduje znalost aktuálních legislativních i účetních předpisů a zároveň zkušenost s organizačními specifiky stravovacího provozu. Na semináři projdeme typická riziková místa, nabídneme možnosti řešení složitějších situací a dostatečný prostor pro vaše konkrétní dotazy.
Termín
Pátek, 17. 10. 2025 | 09:00 - 12:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Výhoda
Přihlášeným účastníkům nabízíme možnost předem zaslat své dotazy.
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Provoz školní jídelny je kromě nároků na složení a kvalitu stravy spojen s otázkou jejího financování a souvisejících účetních požadavků a dokladů. Je-li účtování školní jídelny vaší odpovědností, oceníte užitečné návody z praxe zkušené auditorky.
Nabízíme vám komplexní pohled na ekonomiku a účetnictví školní jídelny – od kalkulace stravného a skladového hospodářství po účtování dotací a darů. Zdůrazníme praktické výstupy z jídelního programu, zaměříme se také na požadavky z pohledu zřizovatele, MŠMT či poskytovatelů grantů a auditorů.
KOHO OSLOVÍme
Seminář Jak správně účtovat školní jídelnu je určen pro ekonomy a účetní škol. Užitečný bude i pro vedoucí školních jídelen.
PROGRAM
1. Ekonomika školní jídelny – z čeho je třeba vycházet
tvorba cenové kalkulace
práce s finanční normou
skladové hospodářství
věcná a mzdová režie
vlastní a cizí strávníci
doplňková činnost
směrnice
2. Účetní náležitosti spojené s hospodařením školní jídelny
jaké výstupy z jídelního programu jsou potřeba k zaúčtování
účtování skladů a stravného
pokladna školní jídelny
účtování dotací, grantů a darů obědů pro děti
výkaznictví a inventarizace
kontrolní mechanismy
3. Co je třeba brát v potaz
pohled zřizovatele
požadavky MŠMT
pohled poskytovatelů grantů a darů
pohled auditora
4. Diskuse a dotazy z praxe DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Petra Jelínková, MBA
Petra Jelínková pracuje v oblasti ekonomiky a účetnictví škol jako ekonomka, lektorka, auditorka, účetní a metodička od roku 2008. Spolupracuje se zřizovateli a 17 školami z různých krajů České republiky, kterým poskytuje poradenský servis či kontrolní činnost. Patří sem například škola s obratem mimorozpočtových zdrojů v řádech milionů korun, škola s hodnotou aktiv nad 100 milionů korun a ziskem doplňkové činnosti nad 700 tisíc korun.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Objednávka
Online seminář: Jak správně účtovat školní jídelnu
Termín: Pátek, 17. 10. 2025 Online – přímý přenos u vás na monitoru