Jak nabízet neoblíbená jídla ve školní jídelně									 
				
					
						Seminář					
					
						Ryby, luštěniny, zelenina, mléko: jak je nabízet dětem, aby nekončily v odpadu.
					 
				 
				
					
					
						Nic naplat, určité skupiny potravin jsou ve školním stravování málo oblíbené. Děti se jim vyhýbají, a pokud už si je objednají, velkou část odnášejí do odpadu. S novým spotřebním košem se tyto potíže ještě zvětší. Existují ale způsoby, jak to můžete změnit. Poradíme vám, jak úspěšněji nabízet neoblíbená jídla, a objasníme, co konkrétně pro to můžete udělat.
					 
				 
				
					Termín
					
						
							Úterý, 16. 12. 2025 | 08:30 - 11:45						
													Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
											 
				 
								
					Místo
					Online – přímý přenos u vás na monitoru
				 
								
				
															
							
								
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH. 
							 
						 
												 
			
				Detaily  
				Přednáší  
									Pokyny  
				
				Objednat  
			
			
				ZAMĚŘENÍ  
Neoblíbené pokrmy představují pro školní jídelnu problém. Děti si je neobjednávají, a jídelna proto přestává plnit výživové normy, které jsou na počtu objednávek závislé. Zvýšená norma luštěnin a ryb v novém spotřebním koši tyto problémy ještě prohloubí.  A nové recepty či zvyšování kvality jídel často nevedou ke zlepšení.
Ukážeme vám, jak jídla vhodně a takticky nabízet, jak strávníkům představit přínosy jídel a jak jim přiblížit obvyklá měřítka kvality pokrmů.  Dozvíte se také, jak ovlivnit okolí strávníků, aby na ně působilo pozitivně. Vše doložíme příklady z jídelen, které jsou v nabízení neoblíbených jídel úspěšné.
KOHO OSLOVÍme 
Online seminář Jak nabízet neoblíbená jídla ve školní jídelně  je určen pro vedoucí školních jídelen a jejich kuchařky.
PROGRAM  
1. Jak úspěšně nabízet jídla ve školním stravování 
co vše motivuje strávníka k objednání jídla 
inspirace ve firmách – jak zvyšují motivaci zákazníků 
 
2. Vliv některých vlastností jídla na počet objednávek 
vhodný popis jídla 
představení jídla předem 
uplatňování psychologických poznatků při nabídce jídel 
 
3. Vliv personálu a ovlivňování strávníků a jejich okolí 
spolupráce s žáky, rodiči a učiteli 
vhodné formy komunikace s nimi 
 
4. Propagace a komunikace 
prostředky a ukázky propagace 
vhodné názvy jídel 
další prostředky, jak podpořit objednávky stravy 
komunikace a její podíl na zvýšení motivace strávníků 
reakce na nejčastější námitky k neoblíbeným pokrmům 
 
5. Další možnosti, jak ovlivnit motivaci strávníků 
6. Rybí jídla, luštěniny, zelenina a celozrnné obiloviny – dobré zkušenosti z praxe (co vařit a jak jídlo      nabízet)  									DALŠÍ INFORMACE 
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
								
			 
			
				Kdo pro vás přednáší 
															
							
							
								Ing. Pavel Ludvík 
								Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
							 
						 
													
			 
			
				
									Online – přímý přenos u vás na monitoru 
					
 Přímý přenos  tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny  pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování  budete potřebovat jakékoli zařízení    připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech  vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk". 
																		
			 
							
					Objednávka 
															
					
						Online seminář: Jak nabízet neoblíbená jídla ve školní jídelně 
						Termín: Úterý, 16. 12. 2025 						Online – přímý přenos u vás na monitoru