Jak nabízet neoblíbená jídla ve školní jídelně (Proběhlo)
Seminář
Ryby, luštěniny, zelenina, mléko: jak je nabízet dětem, aby nekončily v odpadu.
Nic naplat, určité skupiny potravin jsou ve školním stravování málo oblíbené. Děti se jim vyhýbají, a pokud už si je objednají, velkou část odnášejí do odpadu. Existují ale způsoby, jak to můžete změnit. Poradíme vám, jak úspěšněji nabízet neoblíbená jídla, a objasníme, co konkrétně pro to můžete udělat.
Termín
Středa, 29. 1. 2025 | 08:30 - 11:45
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Neoblíbené pokrmy představují pro školní jídelnu problém. Děti si je neobjednávají a jídelna proto přestává plnit výživové normy, které jsou na počtu objednávek závislé. Pro kuchařky je navíc demotivující vidět, jak výsledky jejich práce končí v odpadu. Nové recepty či zlepšování kvality jídel často nevede ke zlepšení.
Ukážeme vám, jak jídla vhodně a takticky nabízet, jak strávníkům pozitivně představit přínosy jídel a jak jim přiblížit obvyklá měřítka kvality potravin . Dozvíte se také, jak ovlivnit okolí strávníků, aby pracovalo pro vás. Vše doložíme příklady jídelen, které jsou v nabízení neoblíbených jídel úspěšné.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Jak nabízet neoblíbená jídla ve školní jídelně je určen pro vedoucí školních jídelen a jejich kuchařky.
PROGRAM
1. Jak úspěšně nabízet jídla ve školním stravování
co vše motivuje strávníka k objednání jídla
inspirace ve firmách – jak zvyšují motivaci zákazníků
2. Vliv vlastností jídla, jeho ceny a místa konzumace
3. Uplatnění propagace a psychologie
vhodné formy propagace jídel
uplatňování psychologických poznatků při nabídce jídel
4. Ovlivňování strávníků a jejich okolí
spolupráce s žáky, rodiči a učiteli
vhodné formy komunikace s nimi
5. Další možnosti, jak ovlivnit motivaci strávníků
6. Rybí jídla – dobré zkušenosti z praxe (co vařit a jak jídlo nabízet)
7. Luštěniny – dobré zkušenosti z praxe (co vařit a jak jídlo nabízet)
8. Ovoce a zelenina – dobré zkušenosti z praxe (co vařit a jak jídlo nabízet)
9. Mléko – dobré zkušenosti z praxe (co vařit a jak jídlo nabízet) DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".