Jak na dietní stravování ve školní jídelně (Proběhlo)
Seminář
Realizace dietního stravování ve školní jídelně od A do Z.
Dětí s nejrůznějšími dietami neustále přibývá. Pokud školní jídelny chtějí vycházet vstříc potřebám svých strávníků, chtě nechtě musejí na tento trend reagovat. Ukážeme vám, jak realizovat dietní stravování ve školní jídelně tak, aby odpovídalo legislativě, aby připravené pokrmy byly bezpečné pro strávníka a splňovaly požadavky nejčastěji připravovaných diet.
Termín
1. blok: pátek, 12. 1. 2024 | 09:00 - 11:002. blok: pátek, 12. 1. 2024 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Výhoda
Přihlášeným účastníkům nabízíme možnost předem zaslat své dotazy.
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Anebo získejte každý 15% slevu, pokud přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Příprava dietních pokrmů klade velké nároky na personál , jak z hlediska časové náročnosti, tak i po stránce odborných znalostí. Navíc do dnešního dne nemá oporu v platné legislativě. Řada jídelen na ni proto zcela rezignuje a zbytečně tak přichází o strávníky. Seznámíme vás s nejčastějšími druhy diet, které se mohou objevit u dětských strávníků: bezlepkovou, bezmléčnou a šetřící dietou. Zaměříme se na specifika a zásady přípravy dietních pokrmů, jako i na jejich technologickou úpravu . Výklad doplníme konkrétními příklady pokrmů hodících se pro jednotlivá dietní omezení.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Jak na dietní stravování ve školní jídelně je určen pro vedoucí školních jídelen všech typů a pro jejich hlavní kuchařky.
PROGRAM
1. Realizace dietního stravování ve školní jídelně v kostce
problematika dietního stravování z pohledu legislativy
co vše je potřeba pro realizaci dietního stravování, obecné zásady
2. Nejčastěji požadované diety ve školním stravování
3. Bezlepková dieta
kdy je nutné dietu dodržovat (celiakie, alergie na lepek a rozdíly mezi nimi)
lepek – vysvětlení pojmu, potraviny, které ho obsahují
hlavní zásady bezlepkové diety, výběr vhodných potravin, zásady přípravy bezlepkové diety, tvorba receptur
4. Bezmléčná dieta
intolerance laktózy – vysvětlení pojmu, dietní doporučení, obsah laktózy v potravinách
alergie na bílkovinu kravského mléka – vysvětlení pojmu, dietní doporučení a hlavní zásady při přípravě pokrmů
5. Šetřící dieta – hlavní zásady, technologická úprava a výběr potravin
6. Potravinové alergie a eliminační diety
nejčastější potravinové alergie
alergie na bílkovinu vejce
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Mgr. Jana Broulíková
Jana Broulíková vystudovala obor Výživa člověka a nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. V současné době pracuje jako nutriční terapeut v nemocnici. Dále se zabývá poradenstvím při redukci hmotnosti a školním stravováním. Dlouhodobě spolupracuje s portálem Jídelny.cz, hodnotí jídelní lístky školních jídelen, píše odborné články, přednáší a v několika školních jídelnách pomáhala zavádět dietní stravování.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.