Financování provozu školní jídelny v praxi
Seminář
Vše o finančním zajištění provozů školních jídelen přehledně a prakticky.
Školní jídelna je financována z více zdrojů a pro nakládání s těmito prostředky platí komplikovaná pravidla. Webinář vás s nimi seznámí a ukáže vám, jak s jednotlivými skupinami financí hospodařit tak, aby to bylo nejen v souladu s právními předpisy, ale i ku prospěchu školy a jejích strávníků.
Termín
1. blok: čtvrtek, 28. 8. 2025 | 09:00 - 11:002. blok: čtvrtek, 28. 8. 2025 | 12:00 - 14:00
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Školní jídelna získává finance pro svou hlavní činnost – školní stravování – ze státního rozpočtu, od zřizovatele a od strávníků. S každou skupinou takto získaných peněz musí nakládat podle pravidel stanovených právními předpisy.
Na semináři zjistíte, co smí a nesmí platit strávník, co můžete chtít od zřizovatele a jak si zkontrolovat správnost platového zařazení. Naučíte se, jak správně sestavit kalkulace ceny, jak postupovat při zdražení stravy nebo jak úsporně hospodařit se stravným . Zabývat se budeme i oblastí financování doplňkové činnosti.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Financování provozu školní jídelny v praxi je určen pro vedoucí všech typů školních jídelen.
PROGRAM
1. Financování školního stravování a jeho zdroje
rozdíly ve financování obecních / státních, soukromých a církevních škol
2. Finance na potraviny ve školním stravování
finanční normativy
stravné, jeho stanovení a použití
aktuální výše stravného ve školních jídelnách
sledování finanční bilance
praktické zkušenosti, jak šetřit finance na potraviny
stravné, jídelníček a výživové normy
3. Osobní režie ve školním stravování
zdroje financování
doporučené počty pracovníků
krajské normativy a jejich použití
základy platového zařazení pracovníků
4. Věcná režie ve školním stravování
5. Stanovení cen stravy
podrobné ukázky kalkulace cen pro ZŠ a MŠ
kdy zvyšovat stravné a jak to provést
6. Financování doplňkové činnosti a použití zisku
doplňková činnost jako zdroj financí pro školní stravování
výběr z právních předpisů pro doplňkovou činnost
ekonomika doplňkové činnosti
ukázka kalkulace ceny stravy pro cizí strávníky
DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Objednávka
Online seminář: Financování provozu školní jídelny v praxi
Termín: Čtvrtek, 28. 8. 2025 Online – přímý přenos u vás na monitoru