Doplňková činnost školních jídelen – možnosti a úskalí (Proběhlo)
Seminář
Pravidla pro úspěšný a bezpečný provoz doplňkové činnosti pro školní jídelny.
Doplňkovou činnost provozuje podle České školní inspekce asi polovina školních jídelen. Řada dalších o této činnosti uvažuje s cílem získat finanční prostředky navíc. Narážejí přitom na skutečnost, že pro doplňkovou činnost platí jiné právní předpisy než pro školní stravování a je spjata s podstatně vyššími riziky. Pomůžeme vám zorientovat se v příslušné legislativě a poskytneme praktické rady pro bezpečné provozování doplňkové činnosti.
Termín
Pátek, 10. 1. 2025 | 08:30 - 11:45
Nehodí se vám termín? Budete moci během 14 dnů využít nahrávku.
Místo
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Využijte automatickou 10% slevu pro naše stálé zákazníky. Nebo získejte každý 15% slevu v případě, že přihlásíte dva nebo více účastníků. Ceny jsou uvedeny bez DPH.
Detaily
Přednáší
Pokyny
Objednat
ZAMĚŘENÍ
Doplňková činnost rozšiřuje aktivity školní jídelny a může být významným zdrojem financí na zvýšení platů zaměstnanců. Řídí se však jinými právními předpisy než školní stravování a je těžké se v nich orientovat.
Provedeme vás příslušnými zákony s důrazem na jejich dopady do praxe a poskytneme zkušenosti jídelen, které doplňkovou činnost úspěšně provozují. Získáte praktický návod, jak postupovat při zavádění doplňkové činnosti, jak vyhodnocovat její výsledky, případně jak ji rozšířit a obohatit.
KOHO OSLOVÍme
Online seminář Doplňková činnost školních jídelen – možnosti a úskalí je určen zejména pro vedoucí školních jídelen. Je vhodný i pro management škol, jejich účetní a ekonomy.
PROGRAM
1. Úvod
důvody, proč začít s doplňkovou činností
hlavní právní předpisy
2. Druhy doplňkové činnosti
navazující na hlavní činnost
jiné druhy činností
hodnocení předností a rizik
ukázky SWOT analýzy pro vaření obědů pro veřejnost
3. Ekonomika
pravidla pro kalkulace cen
význam zisku, nastavení jeho výše
ukázky konkrétních kalkulací
nastavení cen obědů a jejich vztah k cenám restaurací
4. Zavedení doplňkové činnosti
formální a administrativní kroky
organizační zajištění doplňkové činnosti ve škole
personální zajištění, úpravy úvazků a odměňování
použití financí z doplňkové činnosti
možnosti propagace nových služeb
zhodnocení a revize činnosti
5. Prostor pro vaše dotazy DALŠÍ INFORMACE
Jako účastník online semináře získáte certifikát o jeho absolvování, který můžete uvést ve svém CV – v části o absolvovaných kurzech a školeních. V ceně semináře je přednáška a podkladové materiály. Jednoduché technické pokyny, jak se připojit online k přímému přenosu této akce, obdržíte v předstihu od našeho zákaznického servisu.
Kdo pro vás přednáší
Ing. Pavel Ludvík
Pavel Ludvík působil více než dvacet let na pozici šéfredaktora portálu Jídelny.cz, pro který napsal stovky odborných článků. Řídil práce na přípravě sedmi receptářů pro školní jídelny a je spoluautorem několika elektronických kurzů pro vedoucí jídelen. Soustavně se věnuje školicí a přednáškové činnosti, která vychází z jeho praktické znalosti provozů školního stravování i právních předpisů pro tuto oblast.
Online – přímý přenos u vás na monitoru
Přímý přenos tohoto programu můžete sledovat z pohodlí vaší kanceláře nebo z domova online. Bez nutnosti kamkoli dojíždět.
Technické pokyny pro připojení k přímému přenosu od nás v předstihu obdržíte.
Ke sledování budete potřebovat jakékoli zařízení připojené k internetu - počítač, tablet, mobil. V průběhu akce budete moci klást lektorovi otázky, které lektor zodpoví v diskusní části.
Poslech vám zajistí běžné reproduktory, použití sluchátek vám však poskytne větší komfort.
Nezbývá než slovy klasika popřát:
"Ostrý obraz a dobrý zvuk".
Litujeme, na tuto akci se již není možné objednat. V případě zájmu o nový termín, kontaktujte náš zákaznický servis.
Děkujeme.